3. Nesil Kahve Akımı

                                    



3. nesil kahve akımı bölgesele göre kendine has tatları olan nitelikteki çekirdeklerin üretim, hangi ülkelerden geldiği, hangi parametreler ile üretildiği, nasıl kavrulduğu ve en iyi aroma ve tadı alabilmek adına farklı demleme yöntemlerinin geliştirildiği bir kahve akımıdır. Tüm bunların yanı sıra kahveye olan saygıyı ön plana çıkartarak işi sanat haline dönüştürmüştür.

3. Nesil kahve akımını oluşturan faktörlerden birisi de kahvenin demleme biçimleridir. Bu demleme yöntemleri kahvenin içinde ki farklı aromaları en iyi şekilde açığa çıkarması için kullanılır. Chemex, Hario v60, Syphon, Aeropress, Woodneck, Cold Brew bu kahve akımı içinde ki demleme yöntemleridir. Her birinde esas olan kahveyi makinede değil özel olarak her birinin ayrı demleme ekipmanlarıyla, farklı filtreler kullanarak demlemek ve en iyi sonucu almaktır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar